Freiherr von Gleichenstein


Weingut Freiherr von Gleichenstein is een eigenzinnig familie wijnbouwbedrijf dat is opgericht in 1634. De huidige eigenaar, Johannes Freiherr von Gleichenstein is de tiende generatie. De eeuwenoude kelder bevat een schat aan historie maar biedt tevens de ruimte aan hedendaagse computergestuurde roestvrijstalen gistingstanks waarin jaar op jaar moderne, frisse, droge wijnen worden gemaakt.


Het wijngoed is groot gegroeid: van 25 hectare in 2007 naar bijna 50 in 2014 met een jaaropbrengst van circa 400.000 flessen. Gleichenstein is een ondernemer! Een flink deel van de wijn komt van 3 wijngaarden in Oberrotweil, het dorp waar het wijngoed ook gevestigd is. Johannes von Gleichenstein is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de beste wijnmakers van Duitsland. Ontdekking van het jaar, talent van het jaar, en steeds meer van zijn wijnen winnen prijzen op internationale concoursen en proeverijen.

Ons assortiment

Müller Thurgau 2014
Fris en fruitig, direct, licht in alcohol. Aperitiefwijn.
Prijs € 35- per doos (6 flessen)

Blanc de Noir 2014
Een witte wijn gemaakt van rode Spätburgunder: elegant, zacht, fris. Niet strak droog. Boter, crème. Heel geschikt bij de Aziatische keuken.
Prijs: € 55 per doos (6 flessen)

Rose 2014
Hier is er schilcontact geweest met de rode Spätburgunder: licht rose zeer fruitige en frisse rose. Kan nog wel een jaartje bewaard worden.
Prijs: € 55 per doos (6 flessen)

Chardonay/Weisburgunder 2014
Een witte wijn van 2 druivensoorten in een verhouding 50/50. Rondheid van de Chardonay, aardsheid van de weisburgunder. Zachte, redelijk volle wijn.
Prijs: € 55 per doos (6 flessen)

Grauburgunder 2014
Klasieke wijn uit Kaiserstuhl: fris, fruitig, zacht en nooit te vol of zoet. Goed aan tafel. Kan rustig wat ouder worden.
Prijs: € 55 per doos (6 flessen)

Weissburgunder 2014
Ieder jaar is de vraag: wat is de mooiste burgunder? Veel aardser dan de Grauburgunder maar ook direct, fris en open. Meer aarde en kruidentonen. Ook groenten zoals courgette, artisjok.
Prijs: € 55 per doos (6 flessen)

Spätburgunder Eichberg 2012 (rood)
Elegante rode wijn, nimmer zwaar en altijd toegankelijk. Kan zeker nog 4 jaar gedronken worden. Kers.
Prijs: € 65, per doos (6 flessen)

Chardonay Barique 2011 (wit) MOMENTEEL NIET VOORRADIG
Uitsluitend nieuw hout. Fijne toon van boter, geroosterd brood en noten. Klasieke witte bourgogne zonder zwaar te zijn. Verfijning en finesse. Klasse voor een alleszins redelijke prijs. Direct op dronk maar kan nog jaren mee.
Prijs: € 125,00 per doos (6 flessen)

 
 
Spatburgunder Hofgarten 2014
De Hofgarten spatburgunder is een lichte rode wijn. Direct op dronk en heerlijk wanneer deze wat koel gedronken wordt. Toegankelijk en zacht. Drinken nu- 2017
Prijs: € 55. per doos (6 flessen)

Blanc de blanc: Een mix van weis- ein grauburgunder, muller thurgau en silvaner/B>
Een echte zomerwijn waar de weisburgunder goed naar voren komt. Fris, fruit, direct en sappig. Zomerwijn, nu drinken
Prijs: € 45 per doos (6 flessen)

Grauburgunder Barique Baron Louis 2011
De toch al krachtige grauburgunder van de Henkenberg krijgt door de rijping op uitsluitend nieuw hout een enorme kracht maar weet de verfijnig te behouden. Moet nog zeker 3 jaar rijpen.
Prijs: € 180,00 per doos (6 flessen)

Spätburgunder Barique 2010 (rood)
18 maanden houtrijping in nieuw eikenhout geeft een krachtige wijn die 5 jaar nodig heeft zijn klasse te tonen. Koffie, tabak, kers.
Prijs: € 180,00 per doos (6 flessen)