Vigne Surrau

Vigne Surrau
De broers van Surrau komen allemaal uit het dorp Arzachena. Het zijn aannemers, al sinds vele generaties. En wijnliefhebbers! Al jaren zochten ze naar mogelijkheden om wijnen op de markt te brengen uit hun geliefde streek. Uiteindelijk hebben ze besloten om zelf een wijnbedrijf te starten. In 1997 hebben ze de eerste wijngaarden geplant. 80 % rond hun dorp. De eerste oogst was in 2004. Vanaf dat moment hebben hun wijnen de aandacht. De wijnen van Surrau zijn altijd verfijnd, zowel rood als wit. Elegante wijnen met een heel eigen stijl: de witte zijn eerder mineralisch dan bloemig, de rode blinken uit in fruit en drinkplezier en daarna pas kracht.
Het bedrijf krijgt steeds meer (uitstekende) bekendheid. De laatste jaren ook steeds meer onderscheidingen. Surrau is de rijzende ster van Sardinie.


Ons assortiment:
Wit:
2014 Branu vermentino
De basis vermentino. Directe frisheid, gras, groene appel, zilt. Iets van annanas. Kruidig. Een heerlijke drinkwijn voor apperitief of voorgerecht met groente.
Per doos 52,50

2014 vermentino Sciala
De krachtige Sciala is een indrukwekkende wijn. Geen hout , slechts staal en speciale pluk van geselecteerde wijngaarde. De wijn is krachtig en fijn. Vol met bitters en mileraliteit. Veel strucuur. Prachtig aan tafel bij vis.
Voor het tweede jaar winnaar van "tre bichieri" in Gambero Rosso: de mooiste Vermentino van SardiniŽ
Per doos 80

Rood:
2012Joanissolu Rosso cannonau

Direct fruit komt op je af bij deze relatief eenvoudige wijn. Maar heerlijk open en direct. Streng noch zwaar. Wijn voor alledag
Per doos: 52,50

2013 Surrau
Een wijn gemaakt van canonau, cabernet sauvignon, carignano en milliuiscu. Met name de bes van de cabernet is goed herkenbaar. Heerlijke elegante en complexe wijn. Lijkt wel een toscaanse wijn uit de Maremma. Slank en toch complex. De Surrau krijgt 3 glaasjes in de Gambero Rosso, de hoogste waardering in de meest toonaangevende wijngids van Italie! Heerlijk aan tafel of bij een stukje kaas.
Per doos 75 euro

2013 Sincaru
Een wijn die 100% van Cannonau is gemaakt.Houtrijping. Echt een Sardijns product, barstensvol kruiden, struikgewas en besjes. Sterke, volle wijn maar niet zoet of zwaar. Kan nog wel jaren rijpen. Perfect aan tafel bij mooi vlees.
Per doos: 90 euro

2012 Bariu
Kracht en potentie. De Barolo van Sardinie. Een geur van leer, struikgewas, eucalyptus, kruiden. Maar ook geconfijt fruit en drop. Wijn met veel potentie. 18 maanden houtrijping op nieuw hout , gemaakt van cabernet, cannonau en carignana. Een wijn voor koude winteravonden. Kan nu worden gedronken maar moet dan worden gedecanteerd. Past goed bij wild en stoofgerechten.
Per doos: 110 euro