Fratelli Revello


De broers Enzo en Carlo maken sinds 1990 zelfstandig wijn op het wijngoed waar hun opa in 1954 mee is begonnen. Het familiebedrijf Azienda Agrituristica Fratelli Revello staat in de velden van Annunziata, een buurtschap tussen Barolo en La Morra. De opvallende wijnen van Revello zijn mede tot stand gekomen door de grote vernieuwer van de Barolo wijn: Elio Altare is hun buurman en hij kijkt graag mee hoe de broers met veel nieuwe technieken van de Nebbiolo druiven bijzondere wijnen maken. De grote kracht van de wijnen van Revello is het fruit. Daar waar Barolo”s bekend staan om hun kracht en lange levensduur valt bij Revello direct op dat het fruit de boventoon voert. Daarnaast maken ze wijnen die al tamelijk vroeg op dronk komen maar toch ook een lang rijpingspotentieel hebben.


Ons assortiment

Nebbiolo del Langhe 2011
100% Nebbiolo, maar omdat de wijn slechts 18 maanden houtrijping heeft gehad mag het geen Barolo heten.De broers noemen deze wijn liefkozend hun Barolino (kleine Barolo) en wie het drinkt zal dit herkennen. Veel fruit in de neus en in de smaak de aardse tonen van tabak, laurier, salmiak. Stevige structuur maar niet streng of zwaar.

  • Op dronk: nu tot 2020
  • Prijs: € 12,50 per fles


Barolo 2010
Een Barolo waarin de hand van de broers direct te herkennen valt: veel fruit in de neus: bramen, bessen, kersen. In de smaak heel zachte tannine, koffie, drop, tabak. Een heerlijke Barolo, niet streng, niet zwaar maar wel krachtig. Een Barolo die werkelijk waar direct al kan worden gedronken! Enkele jaren rijping zal hem meer in evenwicht brengen.

  • Op dronk: nu tot 2020
  • Prijs: € 25,- per fles